top of page
  • Het Laatste Nieuws

Alleen Jacques IJs maakt Minions


Familiebedrijf Jacques IJs uit Oevel heeft een veertig extra werknemers nodig. Het bedrijf investeerde zopas 7 miljoen euro en verdubbelt bijna de productie. Bovendien surft de firma met de Minion-ijsjes mee op het succes van de gelijknamige film. Zowel in de Benelux als enkele andere landen in Europa mag Jacques als enige de ijsjes verkopen.

"De jongste twee jaar hebben we 7,4 miljoen euro geïnvesteerd", zegt zaakvoerder Dirk Robeyn (54). "Een deel van onze fabriek hebben we afgebroken. In de plaats kwam een nieuwe vleugel die bestaat uit twee verdiepingen." Er kwamen nieuwe productielijnen bij, een nieuwe machinekamer en het bedrijf zette nog meer in op automatisering. "Met die investeringen wilden we onze productiecapaciteit met 40 procent verhogen en betere rendementscijfers bekomen", legt de zaakvoerder uit. "De jongste vijf jaar kenden we een groei van 50 procent. Daardoor hebben we al dertig voltijdse medewerkers aangeworven. Met de huidige vooruitzichten zullen we de komende vier jaar elk jaar vijf tot tien personen aannemen", vertelt Robeyn trots. Bovendien rijfde Jacques IJs een vierde licentie binnen om exclusief ijsproducten op de markt te mogen brengen. Sinds april-mei mag het bedrijf als enige in de Benelux ijsjes maken van de felgekleurde animatiefiguurtjes De Minions. "Onze ijsjes lagen al in alle supermarkten nog voor de film uitgroeide tot een monsterhit in de bioscopen. Dat de film nu zo succesvol is, maakt de verkoop voor ons nog beter. De Minions zorgen voor een buitengewoon succes. We zijn bezig om de verkoop in verscheidene landen van de EU rond te krijgen", legt de zaakvoerder uit.

Daarnaast produceert Jacques IJs al jaren ijsjes met onder meer De Smurfen, Piet Huysentruyt en Australian. "Dat we zoveel licenties binnenhalen, komt omdat we innovatief zijn en alle trends opvolgen." De Minion-ijsjes bestaan in zeven soorten, gaande van waterijsjes tot potjes en Minions op een stokje. Onder meer de smaken vanille, banaan, chocolade en aardbei zijn te koop. Bij Jacques IJs werken een 125 personen en op piekmomenten komen daar bijna honderd interimkrachten bij. Met zoon Nicholas Robeyn (27) zit de tweede generatie van Jacques IJs sinds vorig jaar mee in het familiebedrijf.bottom of page