top of page
  • Made in Kempen

Jacques IJs produceert exclusief Smurfenijs

Het zijn met meer dan 30 graden opnieuw tropische temperaturen. Enige afkoeling is dan zeker welkom. Dat kan met een plons in het water, maar evengoed met een fris ijsje.

Kempisch ijsfabrikant Jacques IJs uit Westerlo lanceert opnieuw de Smurfenijsjes. “Wij zijn als onafhankelijk ijsfabrikant sinds 2011 de exclusieve Smurfenijs producent”, zegt CEO Dirk Robeyn. “In totaal werden er sinds 2011 ongeveer 25 miljoen Smurfenijsjes verkocht, waarvan 10 miljoen dit jaar. De Smurfenijsjes bieden werk aan zo’n 20 mensen in de Kempische regio.”

Jacques IJs lanceert het exclusief gamma Smurfenproducten in aanloop naar de Smurfenfilm 2. Dat is een vervolg op het eerste bioscoopsucces met de Smurfen in 3D in 2011. Vandaag, bij de lancering van de ‘Smurfen 2’, is Jacques IJs met 19 variëteiten Smurfenijs actief en aanwezig in meer dan 10 landen van de Europese Unie. De Smurfenijsjes zijn verkrijgbaar in elke Belgische supermarkt.

Het brede productgamma dat de Kempische ijsfabrikant aanbiedt, is geschikt voor alle sectoren, zoals catering, horeca, home service, retail en copacking. Door middel van een modern uitgeruste Research & Development afdeling en een hoogtechnologisch machinepark focust het vooral op innovatieve producten die steeds voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Jacques IJs bestaat dit jaar 100 jaar, waarvan de laatste 26 jaar in handen van de familiaal aandeelhouders familie Mermans en stelt vandaag 120 vaste werknemers tewerk, aangevuld met evenveel interims. Samen produceren zij ruim 17 miljoen liter ijs per jaar.


Comments


bottom of page